Bij pouches kun je bestellen vanaf 18 jaar

Misschien is het nog nieuw voor jou, maar onder de jongeren is het al erg bekend. Nicotine pouches is een product waardoor je op een andere manier nicotine tot je kunt nemen. Voor deze pouches geldt eigenlijk dezelfde regel als voor sigaretten. Je mag deze niet aanschaffen als je jonger dan 18 jaar bent. Dit komt omdat het dezelfde stoffen bevat als een sigaret en daardoor verboden voor jongeren onder de 18 jaar. Dat betekent ook dat je onder de 18 geen bestellingen kunt plaatsen op websites die deze producten aanbieden. Je kunt dan ook niet terecht in fysieke winkels. 

Pouches

Waarom moet je 18 jaar of ouder zijn? 

In Nederland is er een regel dat je pas vanaf je 18e levenjaar producten kunt aanschaffen die alcohol of nicotine bevatten. Dit komt mede omdat men denkt dat je vanaf je 18e jaar pas echt volwassen bent en beslissingen kunt maken over producten waar je verslaafd aan kunt raken. Daarnaast zijn je hersenen volgroeit rondom je 18e levensjaar. Zo kunnen deze zolang mogelijk ontwikkelen en worden je hersenen door het gebruik van nicotine of alcohol niet aangetast. Het is daarom af te raden om pouches te gebruiken als je jonger dan 18 jaar bent. Ben je ouder dan 18 jaar dan is het gebruik ervan ook af te raden. Nicotine kan namelijk je zenuwstelsel aantasten. 

Waar kan ik pouches kopen? 

Als jij toch ge├»nteresseerd bent in pouches en deze wilt kopen dan kun je dit het beste online doen bij een van de vele aanbieders. Omdat dit soms gezien wordt als verboden middel is het moeilijk te verkrijgen in een fysieke winkel. Daarnaast is online bestellen ook makkelijker. Je kunt zo thuis op je pakketje wachten zonder de deur uit te gaan. Als jij pouches wilt bestellen kun je online een kijkje nemen en zo ondervinden welke webshop de juiste producten voor jou heeft!